Lærerportalen eller Læringsportalen?

Mange vi har møtt har spurt oss om hvorfor vi ikke heter Læringsportalen. Hva er en lærerportal og hva er forskjellen i mellom det og en læringsportal? Dette skal vi prøve å forklare.

En læringsportal er et nettsted man besøker for å lære. Det er et møtested mellom elev, lærer og andre interessenter som ønsker å ta del i læring. Dette er nok mange lærere kjent med siden mange skoler i dag bruker en digital løsning for kommunikasjon og deling mellom lærerne og deres elever.

Vi ønsker også at elever skal lære mest mulig, og vår plattform skal bidra til å oppnå det. Forskjellen er at vi ikke lager en kommunikasjonsplattform mellom lærer og elev – vi lager en plattform for lærerne; en møteplass der lærere kan kommunisere med andre lærere, hente ideer og dele sine tanker for å få tilbakemelding og innspill fra kolleger i hele Norge.

Vi ønsker også å bli Norges beste delingsplattform for lærere, men hva er forskjellen på en delingsplattform og en delingsportal? Er det noen forskjell?

«En portal (også kalt webportal eller nettportal) er en type nettsted som sammenstiller lenker til andre nettsteder og informasjon fra flere kilder på en ensartet måte. Portaler fungerer som en inngang til en rekke andre ressurser og sider innen et visst emneområde eller rettet mot en spesielle brukergruppe» (Kilde: Wikipedia). En portal er et «nettsted som gir brukeren tilgang til et stort antall tjenester, og gjerne muligheten til å legge til og tilrettelegge tjenestene i samsvar med egne behov» (Kilde: Store Norske Leksikon).

En «plattform er en … konstruksjon eller oppbygning som typisk danner grunnlag for andre konstruksjoner og installasjoner» (Kilde: Wikipedia). «Et grunnleggende stykke … programvare som avgrenser valgfriheten i forhold til den øvrige … programvaren i et IT-system eller i en del av det (Kilde: Store Norske Leksikon).

Når vi sier at Lærerportalen skal være en plattform for deling og en portal for lærere, så betyr det med andre ord at Lærerportalen er et nettsted som sammenstiller innhold fra andre nettsteder og presenterer dette på en enkel og oversiktlig måte. Samtidig blir Lærerportalen en digital flate der lærere kan dele sitt eget materiell, og videre bruke dette som grunnlag for å bygge undervisningsopplegg og planlegge sin arbeidshverdag.

Vi skal lage Norges beste nettside for lærere, og da må vi kunne løse minst to problemer på en gang, uten at det blir rotete og vanskelig å bruke. For å få til dette, trenger vi hjelp. Er du lærer og leser dette så ønsker vi at du tester tjenesten slik den er i dag, med vår gratis testbruker, og gir oss tilbakemelding, ris, ros og ideer om hva vi kan for å gjøre denne tjenesten bedre.

Når tjenesten er bra nok så ønsker vi å få så mange som mulig av Norges lærere til å bli aktive brukere av Lærerportalen, da dette vil kunne forenkle din hverdag som lærer og vil kunne fungere som et godt første steg i å finne smarte løsninger for en smartere undervisning.

La oss sammen jobbe for en smartere verden!

Hilsen teamet fra Lærerportalen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *