Bli kjent med Lærerportalen

Lærerportalen startet som et studentprosjekt på NTNU der vi hadde som ambisjon å skape en enklere hverdag for lærere, samtidig som vi ville gjøre undervisningen bedre for elevene også.

Anders Ottesen hadde lært i en prosjektoppgave på lektorstudiet på NTNU at variasjon i undervisningen var viktig for å holde på elevenes fokus og motivasjon i klassen. Dette er spesielt viktig for de elevene som ikke lærer like godt med standard undervisningsform og som trenger andre innfallsvinkler og metoder for å danne «knagger» å henge ny kunnskap på.

Da kom ideen om Lærerportalen; en plattform der lærere kunne bli inspirert og dele undervisningsmateriell og tips med hverandre på tvers av landet. På denne måten ville vi kunne bidra til at lærerne kunne spare tid fordi de ikke lenger trengte å starte helt fra begynnelsen hver gang de skulle lage et undervisningsopplegg. I tillegg ville de kunne bli inspirert av andre lærere til å variere undervisningen slik at elevene ville oppleve en mer spennende og samtidig mer lærerik skolehverdag.

Bjørn Bråthen kom med et skissert design og beskrivelse på en teknisk løsning, og vi bestemte oss for å sette i gang. I løpet av utviklingen av første versjon av plattformen innså vi at det var mange faktorer og fremtidige behov vi måtte ta hensyn til i vårt produkt, og var derfor veldig glad for å få med vår designer Tine på teamet.

Tine Elisabeth Pedersen hjalp oss å jobbe på en smartere måte, og lagde et design som både tok hensyn til videre utvikling og fremtidige behov. Vi vant blant annet tredjeplass for idé og design under Technoport 2014 og visste at her var det et behov vi kunne løse.

Martin Pettersen hjalp oss å strukturere arbeidet vårt i utviklingen og bidro både med programmering og å opprette en dialog om hvordan vi skulle få inn penger til å dekke våre kostnader. Vi lærte at forskjellige kunder delvis hadde forskjellige behov, og at det derfor var nok av arbeid å ta tak i.

Espen Brun ble rekruttert til å hjelpe oss i dette viktige arbeidet og satte raskt igang en prosess for å videreutvikle vår første versjon, slik at det skulle bli enklere å se hvilken retning vi ønsket for plattformen. Med de nye funksjonene som ruller ut nå i vinter så tror vi at vi skal få inn nok lærere og undervisningsmateriell til at det skal være interessant å bruke tjenesten.

Amanda Olsen hjalp oss å forstå lærerne bedre, noe som er et viktig arbeid i og med at vi tror at dersom lærerne ikke vil bruke tjenesten så er det lite vits for oss å lage en slik plattform. Med lærernes støtte så vil vi lage Norges beste digitale plattform for deling av undervisningsmateriell.

Vi i Lærerportalen vet at vi har tatt på oss en spennende og viktig oppgave ved å lage en slik plattform, og vi setter pris på all tilbakemelding, tips og hjelp vi kan få. Sammen med våre samarbeidspartnere skal vi revolusjonere læreryrket. Målet er å hjelpe lærere å spare tid, få flere gode ideer og hjelpe lærerne å skape bedre læring, forståelse og motivasjon i klassen. Vi skal rett og slett hjelpe lærerne med å skape en smartere verden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *